loader image

Wanneer het onbewuste tussenbeide komt

Misverstand tussen collega’s kan gemakkelijk een ernstig conflict worden. Kouch Vladimir Dashevsky analyseert drie levenssituaties en legt uit hoe u misverstanden kunt voorkomen.

In de onstuimige (schijnbaar) kantoorsfeer worden echte drama’s vaak gespeeld. Sprekend in één kamer, achter intensief werk, 8-10 uur per dag, ervaren velen van ons sterke stress. In een dergelijke situatie kunnen conflicten niet worden vermeden. De intensiteit van liefde en haat is de oude tragedie waardig. We komen tenslotte naar het kantoor met onze (verzameld van kindertijd) emotionele bagage van twijfels, angsten en onopgeloste problemen.

Er is een vraag?

  • Bedrijf 3waycoaching, t. (499) 252 1207, www.3wayc.ru
  • Personeelsopleidingscentrum “klasse”, t. (495) 624 2060, www.Klacc.ru
  • Consulting Company – Instituut “nieuwe kansen”, T. (812) 325 5473, www.NOI.ru

“Relaties met collega’s worden vaak weerspiegeld door de verbindingen die we in onze jeugd hadden met de dichtstbijzijnde mensen”, legt Vladimir Dashevsky uit. – communiceren met zo’n gezaghebbende figuur als de baas, “verliezen” we opnieuw onze relaties met ouders, en we beschouwen onze collega’s onvrijwillig als broers en zussen of andere familieleden die geliefd waren of aan wie ze jaloers waren “. In deze pseudo -familie, die we onbewust bouwen, kan de coach een onbevooroordeelde en vriendelijke bemiddelaar worden. Hij helpt om te horen wat niet direct is gezegd, en stemt uit wat ze meestal niet zeggen. Dankzij hem kun je leren hoe je de juiste prioriteiten kunt regelen, je kunt concentreren op je capaciteiten (en niet op fouten uit het verleden), het is beter om collega’s en autoriteiten te begrijpen.

Bedrijfscoaching

Coach is geen psychotherapeut. Hij geeft vooral om de professionele efficiëntie van elke werknemer en het team in het algemeen. De Engelse woordcoach wordt letterlijk vertaald als “coach”, “mentor” – degene die naar de overwinning leidt. De coach is een attente gesprekspartner die helpt om het doel te verduidelijken, om de juiste beslissing voor deze omstandigheden te nemen, om een ​​effectieve gedragsstrategie te ontwikkelen. Maar hij komt geen psychologische problemen uit, gaat niet in op de details van de familiegeschiedenis, wat in veel gevallen de sleutel is. Daarom ondergaan zijn klanten tegelijkertijd een cursus psychotherapie. De duur van het werken met de coach hangt af van de behoeften van de klant: bij één vergadering tot samenwerking gedurende 3-12 maanden wanneer u een of twee keer per maand communiceert. De kosten van een uurlange consult zijn van 3000 roebel.

Drie werkmomenten

een. ‘Waarom begroet hij me niet?””

Elena, 28 jaar oud, econoom

“Ik begrijp niets. Vanmorgen zei de chef niet eens hallo tegen me. Gedurende de week, als hij een paar woorden zei, dan op zo’n ijzige toon dat het beter zou zijn als het me helemaal niet zou opmerken. Ik zal nooit naar me glimlachen – alsof ik geen persoon ben, maar een auto! Het lijkt erop dat hij boos op me is. Maar waarom? Toegegeven, ik was laat op maandagochtend, maar ik legde de reden uit: ik had een vreselijke nacht omdat de 6-jarige zoon opnieuw stikte op astma, ik moest een ambulance bellen. Om in te halen, ging ik niet voor de lunch en bleef later blijven hangen. Maar hij negeerde dit feit. Maar merkt altijd op dat er iets mis is. Het lijkt me steeds meer dat hij me gewoon haat “.

Dmitry, 48 jaar oud, financieel directeur, hoofd van Elena

“Problemen met Elena? Nee, alles is oké. Ze is een verantwoordelijk meisje en een normale werker. Ik heb geen klachten over haar. Natuurlijk kan ze een fout maken, maar wie heeft ze niet? Je zegt dat ze maandag laat was? Heel goed mogelijk, maar ik let niet op dergelijke details. Het belangrijkste is dat het werk op tijd wordt gedaan. Ik vertrouw op werknemers die duidelijk hun werk doen, en Elena is er maar een van hen. Ze is een professional die omgaat met haar taken. Ze heeft problemen in het gezin? Persoonlijke problemen hebben mij geen zorgen, ik kan het me niet veroorloven om meer tijd aan werknemers te besteden dan dat vereist “.

Het uiterlijk van de coach: “Wederzijds misverstand tussen de werknemer en de baas is heel gebruikelijk en kan zich geleidelijk ontwikkelen tot een verborgen conflict. Elena heeft aandacht nodig, ze moet constant het respect en de steun van haar leider voelen. Dmitry begrijpt deze behoefte helemaal niet en beschouwt de relaties met Elena (zoals bij andere ondergeschikten) alleen vanuit het oogpunt van werktaken. Hij ziet niet het punt dat hij zich bewust is van hun verwachtingen, gevoelens en ervaringen. Elena is belangrijke emoties. Ze durft niet met Dmitry te praten, en als gevolg daarvan heeft ze irritatie verzameld, soms lijkt het haar dat ze klaar is om gewoon te exploderen van wrok. Om de situatie te verhelpen, moet de aandacht van Dmitry worden besteed aan de emotionele kant van relaties met werknemers. Elena zou aan haar overdreven verwachtingen moeten werken: vanwege hen was ze emotionele afhankelijkheid van haar leider, en dit compliceert haar leven zeer. Tijdens coaching kunt u haar een specifiek actieplan aanbieden: de eerste begroeten (dit zal helpen de alarmerende verwachting van een nieuwe ontmoeting met de autoriteiten te verwijderen); Om uw taakverantwoordelijkheden te verduidelijken (begrip van wat van ons wordt verwacht, maakt de relaties “transparanter”) en bespreken nog steeds openlijk wat haar zo zorgen maakt met Dmitry. Als gevolg hiervan zal Elena, net als de chef -kok, net als een pragmatist, exclusief in zakelijke communicatie is, in staat zijn om een ​​dialoog met hem nauwkeuriger op te bouwen, duidelijkheid en lichtheid zal in de relatie verschijnen, en met hen een gevoel: ze waarderen mij … “

2. ‘Vanwege haar verlies ik mijn baan!””

Olga, 43 jaar oud, assistent -manager

“Omdat Valeria naar ons bedrijf kwam, is mijn leven slechts een nachtmerrie geworden. Ze maakt zichzelf een soort workhill, maar in feite is ze klaar om op de hoofden van iedereen te gaan om haar te bereiken, te beginnen met mij. Ik zie haar game duidelijk. Deze vakkundig losgeknipte shirts, mini-chills, te glanzende lippenstift. Natuurlijk kijken alle mannen op ons kantoor alleen naar haar. Deze carrièrist steekt altijd uit in het kantoor van de chef: “Igor Borisovich, ik heb een vraag! Igor Borisovich, leg uit!’Zij, met haar vragen, is natuurlijk niet neerbuigend. En geen wonder! Het leiderschap gaf haar tenslotte een deel van mijn taken zonder mij zelfs maar te waarschuwen. Waarvoor? Ik ben tenslotte altijd bezig geweest met de mediaconnecties en, zoals ze zeggen, mijn hand vullen. En nu kreeg ze bovendien de opdracht om een ​​intern persbericht te maken voor de werknemers van het bedrijf. Als dit doorgaat, zal ik binnenkort helemaal niets te maken hebben “.

Valeria, 28 jaar oud, PR Manager

‘Ik begrijp niet waarom Olga vanaf het begin niet leuk vond. Misschien beschouwt ze me niet als een professional, – in de connecties van ons bedrijf met de media, begrijpt ze echt beter! Maar ik heb niet de moed om haar om hulp te

https://living-gardens.ch/schockierend-slagsearch-com-verwendet-gefaelschte-memes-informationen-artikel-zu-betrug-leute/

vragen. Wat zal ze van me denken?? Dat ik een dwaas ben die voor het einde van de proefperiode zonder werk zal vliegen. En nu werd ik ook toevertrouwd aan het persbericht! Hoe ik ermee kan omgaan? Het leiderschap heeft altijd niet genoeg tijd om me up -to -date te betreden. En managers van de verkoopafdeling! Ze steken de hele tijd uit in mijn kantoor, chatten en flirten. Wanneer tenminste iemand eindelijk begrijpt dat ik hulp nodig heb?””

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *